Pravila za igranje EuroMillions niso zapletena, kljub temu vam imate spodaj kratek uvodnik tako, da se boste lahko bolj samozavestno začeli igrati Euro Millions in s srečo postali tudi zmagovalci. Euro Millions navodil spodaj niso popolna, vendar pokrivajo najbolj pomembne točke.


Osnovna pravila Euro Loterije


Euro Millions Loto je največji Evropska loterija. Enostavno izberite pet številk in dve Lucky Star številki od ena do 11. Torkovo in petkovo loto žrebanje po navadi poteka v Parizu , kjer se izžreba glavnih 5 števil poleg dveh Lucky Star števil. Uganiti morate vsaj 2 glavni števili izmed glavnih 5, da boste prejeli nagrado. Če pravilno uganete vseh 5 številk in 2 Lucky Star številki boste zadeli JackPot. Vse loto nagrade se izplača brez davka. (Slovenija dobitek naknadno obdavči po zakonu od dobitkih).


Na splošno Euro Millions pravila določajo, da igro lahko igrajo vse osebe starejše od 18 let. Vendar so v nekaterih državah pravila nekoliko drugačna, tako lahko v Angliji igrajo tudi osebe stare 16 let.


Euro Millions trenutno poteka v Avstriji, Belgiji, Franciji, Irska, Liechtenstein, Luksemburg, Monako, Portugalska, Španija, Švica in Angliji. Lahko pa Euromillion igrate iz kjerkoli na svetu, preko internet loto posrednika.

Izvajalec loterije po v večini primerov smatral nosilca loto listka ( za razliko od kupca) kot lastnika loto listka. To pomeni, da če izgubite Ero Millions loto listek, ki ste ga kupili naprimer v Avstriji, lahko oseba, ki najde loto listek zahteva osvojeno nagrado. Seveda pa  so vse Euro Millions srečke, ki jih kupite preko interneta vezane na vaše ime zato jih tudi ne morete izgubiti.


Igranje lota preko lokalnega prodajalca


Če bi radi igrali Euro Millions preko lokalnega prodajalca, potem lahko to najbližje storite  v Avstriji. Vse kar morate storiti je vplačati loto  listek v enem izmed Avstrijskih nacionalnih kioskov za prodajo loto srečk, izbrati na kateri dan bi radi igrali torek ali petek izbrati vseh 5 števik in dve Lucky Star številki in oddati  loto listek.
Ko ste izpolnili srečko oddajte  loto listek prodajalcu, ki  jo bo nato obdelal in vam vrnil kopijo loto listka, ki bo postala vaša referenca. Torej ne izgubite te kopije, saj potem ne morete zahtevati svojega dobitka. Kadar kupite loto listek preko lokalnega prodajalca lahko dobite zahtevate samo v državi, kjer ste loto listek vplačali.